Ko tev derētu zināt par… tieši šogad

Tas, ko cilvēks meklē vienmēr, ir laba veselība. Labas imūnsistēmas darbībai svarīgs ir pietiekams D vitamīns. Varētu teikt, ka D vitamīns ir tāda kā labas veselības ķīla. Šo vitamīnu uzturēt var divējādi – ar sauli vai ar tabletēm. Domāju, ka bālam biroja darbiniekiem ieguvums no atrādīšanās saulē gan nav tikai vitamīna uzņemšana, bet arī garīga atslodze.

Tālāk mazliet par vēsturi, pirms atkal atgriezties šodienā. Katrai lietai ir savi ziedu laiki, kam seko ārēji mazāk spožs, bet toties stabilāks periods. Nūdisma uzplaukumam var iezīmēt divus viļņus.

Vispirms pagājušā gadsimta divdesmitajos un trīsdesmitajos gadus, kad tam bija mākslinieciskas brīvdomības piesitiens. Vēlāk, sešdesmitajos gados uzplaukumu sekmēja hipiju kustība un seksuālā revolūcija.

Latviešiem tajos padomju gados vajadzēja neformālus kontaktus, ārpus sistēmas. Uzplauka kompānijas pēc hobijiem – puķu audzētāji, slēpotāji, arī nūdisti.

Kailsauļošanās nav vienas sezonas modes lietiņa. Vismaz nav zināms, ka kādu gadu visi būtu rāvušies izmēģināt sauļošanos bez drēbēm. Pirms pāris gadiem visi mēģināja būt roņi…- nu labi, varbūt ne visi, bet daudzi un par to runāja televīzijā, rakstīja portālos un cilvēki bija gatavi darīt kaut ko iracionālu kā saldēties aukstā ūdenī tikai tāpēc, ka tajā gadā skaitījās, ka tā vajag. Nūdisms nemēdz būt modes lietiņa.

Nūdisma tradīcijas dzīvo ģimenēs – parasti ģimenē ir kāds, kas uz to pavelk, savukārt no vecākiem tas pāriet uz bērniem. Ja bērns zina, ka vai viens no vecākiem mīl sauļoties kails, viņam arī pašam dzīvē var rasties interese pamēģināt. Interese par savu ķermeni un seksualitāti ir mūžīga, kā uguns, kas vismaz daļu cilvēku mudina pamēģināt, nu kā tad būs, ja es iziešu dabā kails, kādas sajūtas tas nesīs. Un daļa no tiem, kas pamēģina, atklāj, ka sajūtas ir ļoti labas un nekādu citu sauļošanos vairs negribas.

Tas, kas spēj satraukt cilvēka prātu, rosināt iztēli, ir vienmēr dzīvs. Pat Džordža Orvela pasaulē. Kur prāts, tur seko darbi.

Kamēr peldkostīmu aizstāvji gatavi apzvērēt, ka peldkostīms ir tik niecīgs, ka nu nekādi netraucē, mēs gan zinām, ka “ar biksītēm vai bez” ir lielākā atšķirība pasaulē.

Būt kailam starp kailiem ir interesanta pieredze, kas nebūt nav tas pats, kas būt kailam nomaļā vietā. Starp citiem vislabāk jūtams kā ar pēdējo drēbju gabalu tiek nomesta sabiedriskā nasta.

Parastajā pludmalē saglabājas ierastā sabiedriskā aura, bet atbrīvotības gaisotne ir tikai starp nūdistiem. Es domāju, ka tāpēc, ka nūdisti vairumā tādu gaisotni vēlas. Tāpēc tā arī tāda ir.

Pašreizējā laikā cilvēki gandrīz visu laiku pavada ekrānos – pat pludmalē. Un tomēr pludmalē mazāk. Patiešām – izmantojiet iespēju un atstājiet mājās ne tikai peldkostīmu, bet arī telefonu.

Tas jums būs kaut kas jauns. Piedzīvojums, kas prasa vien nelielu uzdrīkstēšanos.

Ekrāni ir fantāziju pasaule, kur gan ķermenis, gan maņas ir kuslas – nu tad izdariet kaut ko sava ķermeņa un maņu atkal iepazīšanai un arī atslodzei no visa.

p.s. Un kā jums patīk pašreizējā mode? Apģērbi, apavi… Vai pašreizējā mode dara cilvēkus skaistus? Vai kaut mēģina padarīt kādu skaistu? Ja uz šo jautājumu nespējat ar tīru sirdi atbildēt pozitīvi, tad varu jums teikt sekojošo – mūsu pludmale šogad ir arī atslodze no pašreizējās apģērba modes. Te nu drēbju modes diktātam vairs nav spēka.

Komentēt