Nūdists ir cilvēks, kas izvēlas būt kails, kad vien iespējams. Acīmredzot tāpēc, ka lielāku prieku gūst no stāvokļa, kad kails, nekā kad apģērbies.

Šaurākā nozīmē par nūdistiem uzskata tos, kas apmeklē pludmali, kurā sauļojas kaili. Tas tomēr nebūs labākais definējums, jo uz šo pludmali var atnākt arī ziņkārības dzīts, lai palūkotos uz kailām miesām. Drīzāk tad nūdists būs tas, kas aizies vientuļā vietiņā un izbaudīs kailumu, nevienu citu neredzot un neviena neredzēts. Iespējams, ka nūdistu ir daudz vairāk, nekā to cilvēku, kas apmeklē kailo pludmales.

Būtībā nūdists ir tas, kam traucē apģērbs – jebkāds apģērbs. Tas, kuram traucē paša kailums, ir nūdista pretstats.

Nūdisti ir arī sociāla parādība. Cilvēks pēc būtības ir sociāla būtne, tāpēc ir dabiski meklēt sev līdzīgo sabiedrību, šajā gadījumā – doties uz to pašu pludmali. Vecāķu nūdistu pludmale šobrīd ir kā nūdisma sinonīms Latvijā, būdama pati populārākā pulcēšanās vieta.

Nūdisti ir lielāki saules mīļotāji, nekā citi pludmales apmeklētāji. Viņi ir pirmie pludmalē pavasarī un pēdējie agrā rudenī. Vēl nūdistiem raksturīgas rūpes par sava dzīvesveida un pludmales prestižu, tāpēc viņi vienmēr iestāsies par kārtību, tīrību, adekvātu uzvedību.

Natūristi ir nūdistu sinonīms, kas apzīmē vēlmi caur kailumu būt tuvāk dabai.

Sākumlapa

Komentēt